Petr Kašpar Světecký - průkopník zeměměřických prací v jižních Čechách - Papežová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na osobu Petra Kašpara Světeckého a jeho přínos pro společnost. Světecký byl knížecí zeměměřič a působil v 18. století na panství v Třeboni. V bakalářské práci je osobnost P. K. Světeckého představena a je popsáno čím se konkrétně zabýval a přiblížen jeho přínos pro pozemkové úpravy. Důležitá je i literární činnost Světeckého, která je do práce také zahrnuta. Dále se v práci zabývám pozemkovými reformami v roce 1754 a 1777. V práci je také podrobně probrána problematika rozdrobené pozemkové držby a reformy Marie Terezie.
Petr Kašpar Světecký - pioneer surveying work in South Bohemia
Keywords: Petr Kašpar Světecký; pozemkové reformy; berní rula; rustikál; dominikál; Tereziánsko - Josefský katastr; Josefský katastr; dělení půdy; měřický stůl; Petr Kašpar Světecký; land reforms; an Inland Revenue Weiss; a rustical; a dominical; a Theresian - Joseph's land register; a Joseph's land register; a division of land; a surveying table.