Regulace kapitálového trhu se zaměřením na trh cenných papírů - Krejčí, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce "Regulace kapitálového trhu se zaměřením na trh cenných papírů" se zabývá regulací a dohledem kapitálového trhu a především trhu cenných papírů. První část je věnována vysvětlením pojmů regulace a dohled, klasifikaci systému regulace a dohledu, cenným papírům a důvodům regulace trhu cenných papírů. Hlavním cílem práce je porovnání systému regulace trhu cenných papírů v ČR a EU s cílem navrhnout případné doporučení pro ČR. Dále je analyzována situace v EU a větší pozornost je zaměřena na systém regulace ve Velké Británii a Německu.
Regulation of capital market focusing the securities market
Keywords: finanční trh; kapitálový trh; regulace a dohled; cenné papíry; trh s cennými papíry; financial market; capital market; regulation and supervision; securities; securities market