Projekt dančí farmy spojený s financováním z Evropských fondů - Kerclová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zaměřuje vývoj Společné zemědělské politiky od počátku Evropských společenství. Sleduje reformy, které vyústily v její současnou podobu se zaměřením na podporu rozvoje venkova. Krátce jsou představeny zemědělské fondy, z kterých je Společná zemědělská politika financována, a Program rozvoje venkova s důrazem na první osu. Následuje základní představení farmového chovu daňčí zvěře a jeho právní úprava. Projekt vvbudování daňčí farmy zpracovaný v praktické části navazuje na opatření z Programu rozvoje venkova a ukazuje možný způsob využití podpory z EAFRD pro zahájení činnosti mladého zemědělce.
Project of fallow deer farm connected with financing from European union funds.
Keywords: Společná zemědělská politika; Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova; Fondy Evropské unie; Program rozvoje venkova; Farmový chov daňčí zvěře; Common agriculture policy; European Agricultural Fund for Rural Development; European union funds; Rural development programe; Fallow deer farming