Analýza systému vzdělávání a rozvoje pracovníků ve vybrané organizaci - Hanzlíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce s názvem ''Analýza systému vzdělávání a rozvoje pracovníků ve vybrané organizaci'' se zaměřuje na oblast vzdělávání pracovníků, a to konkrétně pracovníků ve školství. Obsahem bakalářské práce je analýza příspěvkové organizace v oblasti vzdělávání pedagogických pracovníků Základní školy Poděbradova ve Strakonicích, jejímž zřizovatelem je město Strakonice. Cílem bakalářské práce je analýza systému vzdělávání a rozvoje pracovníků, analýza současného stavu, identifikace potřeb vzdělávání, hodnocení přínosu vzdělávání včetně návrhů změn v systému vzdělávání a rozvoje pracovníků. Výstupem bakalářské práce jsou návrhy na zlepšení procesu vzdělávání organizace, na využití vzdělávacích produktů, které poslouží k její transformaci. Rozvoj nejen pedagogických pracovníků je pro společnost velmi důležitý. Pedagogický pracovník ztělesňuje důležitou roli ve výchově a vzdělávání další generace, proto se jeho další vzdělávání netýká pouze jeho profesní stránky.
The analysis of the system of education and the development of workers in the selected organization
Keywords: pedagogický pracovník; vzdělávání; rozvoj; náklady; pedagogical worker; education; development; costs