Vliv denních krmných dávek na růst a přežití okouna říčního (Perca fluviatilis) v kontrolovaných podmínkách - Jablonická, Dagmara (Jihočeská univerzita, 2010)
V průběhu celého pokusu (84 dnů) jde o zjištění vyhovujících denních krmných dávek pro okouna říčního, které by se mohly uplatnit při intenzivním chovu. Množství DKD bylo určováno pomocí vzorců dle tří autorů, které již byly publikovány. Hlavním cílem je porovnání a vyhodnocení mezi těmito autory a která z počítaných dávek je nejvíce vyhovující pro zachování biologických funkcí a přírůstek svaloviny.
The influence of daily feeding ration on the growth and survivance of perch (Perca fluviatilis) at control conditions
Keywords: okoun; krmná dávka; růst; přežití; perch; feeding ration; grawth; survival