Studentský slang v québecké francouzštině - formální a sémantická analýza - Soudková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této bakalářské práce je studentský slang v québecké francouzštině. Práce je dělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se zabývá historií québecké francouzštiny, jejími odlišnostmi od francouzštiny metropolitní a dále definuje základní lingvistické pojmy použité při analyzování québeckého slangu. V praktické části je představen výzkum slangu studentů v Québeku. V této části se také nachází kompletní korpus sesbíraných výrazů obsahující i srovnání s francouzštinou ve Francii a navržené české ekvivalenty. Práci doplňuje francouzsko-český glosář.
Students' slang in the Québec French - formal and semantic analysis
Keywords: studentský slang; Québec; francouzština; students' slang; Quebec; French