Metody počítačového modelování - Suchan, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
V tomto textu jsou uvedeny rozbory základních technik, které se často používají při vytváření matematických modelů v počítačové fyzice. Text je rozdělen do čtyř základních kapitol. V první kapitole je uvedena definice počítačového modelování a počítačových simulací. Poté následuje kapitola zabývající se částicovými, spojitými a hybridními technikami počítačového modelování. Nakonec se tento text zabývá popisem dvou nejpoužívanějších metod počítačového modelování, tj. metodou molekulární dynamiky a metodou Monte Carlo.
Methods computer simulation
Keywords: počítačové modelování; částicové techniky; spojité techniky; hybridní techniky; metoda Monte Carlo; metoda molekulární dynamiky; metoda P-I-C; computer simulation; particle techniques; linking techniques; hybrid techniques; method Monte Carlo; method molecular dynamics; method P-I-C