Vnímání přírodních složek krajiny aktéry cestovního ruchu na Třeboňsku - Hešíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem této diplomové práce je přispět k poznání vztahu turistů k přírodnímu prostředí významné rekreační oblasti - Třeboňska Jako dílčí cíle byly vytýčeny: {•}Zjištění a posouzení vnímání Třeboňska jako přírodně orientované destinace CR {•}Zjištění a posouzení přírodních prvků (rostlinstvo a živočišstvo) ve znalostech návštěvníků Třeboňska {•}Zjištění a posouzení míry participace návštěvníků Třeboňska na ekoturistických aktivitách {•}Sestavení SWOT analýzy ve smyslu kvality nabídky a předpokladů budoucího vývoje cestovního ruchu na Třeboňsku
The perception of natural landscape elements by persons involved in the tourist industry in the Třeboň Region
Keywords: Chráněná krajinná oblast; Národní přírodní rezervace; Národní přírodní památka; Přírodní památka; Biotop; Ekosystém; zelené stezky; Protected landscape area; National natural monument; Nature sanctuary; Biotope; Ecosystem; Greenways