Stanovení optimálních parametrů pro ošetření kmínu plazmovým výbojem - Rouha, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na využití plazmových výbojů v zemědělství, konkrétně ošetření semen kmínu kořenného za použití nízkotlaké plazmové aparatury Plasonic AR 550 M. Teoretická sekce je tvořena ze dvou částí. První z nich je literární rešerše o kmínu kořenném, jeho historii a současnosti, historii pěstování v České republice a botanické a biologické charakteristice této plodiny. Druhá část je věnována plazmatu, jeho principech, typech výbojů a jeho využití. Praktická sekce obsahuje popis plazmové aparatury Plasonic AR 550 M a stručný návod k obsluze. Dále se v praktické části nachází metodika realizace měření a jeho výsledky, které objasňují vliv působení plazmového výboje na semena kmínu.
Determination of optimal parameters for the treatment of cumin by plasma discharge
Keywords: kmín; plazma; plazmový výboj; klíčivost; nízkotlaká plazmová aparatura; caraway; plasma; plasma discharge; germination capacity; low-pressure plasma equipment