Pozitivní vliv kondičního tělesného cvičení na skupinu probandů se sedavým životním stylem - Pacholíková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce zkoumá pozitivní vliv kondičního tělesného cvičení na skupinu probandů se sedavým životním stylem. Teoretická část obsahuje pojmy úzce související s tématem práce jako je zdravý životní styl, pohybová aktivita a tělesná zdatnost. V praktické části jsou popsány testovací metody použité ve výzkumu, Kaschův step-test, Push-up test a metody na hodnocení držení těla. Výzkum obsahuje vstupní a výstupní data, která jsou mezi sebou porovnávány a na závěr vyhodnoceny.
The positive effect of physical fitness exercise on a group of probands with sedentery lifestyles
Keywords: zdraví; prevence zdraví; zdravý životní styl; pohybová aktivita; pohybová inaktivita; kondiční cvičení; tělesná kondice; svalový systém; health; prevention of health; healthy lifestyle; physical activity; physical inactivity; fitness exercise; physical condition; muscular system