Vytvoření osobních webových stránek s použitím systému pro správu obsahu WordPress - Le, Quang Dat (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vývoj webových stránek a blogu jako forma osobní značky. Cílem práce je použití uživatelsky přívětivého systému pro správu obsahu (CMS), který je intuitivní a jednoduchý pro tvorbu a editaci obsahu na stránce. Pro tento cíl je využit Wordpress, který společně s Gutenberg block systémem splňuje požadavky pro tvorbu a editaci obsahu a poskytuje uživateli určitou svobodu a nezávislost na vývojářích a programátorech webových stránek. Teoretická část práce popisuje využití jednotlivých technologií jako je Wordpress, dále moderní nástroje jako je šablonovací system Twig, frontend nástroj SASS a další nástroje, které byly důležité pro vývoj. Praktická část práce ukazuje použití veškerých technologií během vývojové faze. Výsledkem je web se čtyřmi stránkami s přístupem do administrace pro správu obsahu.
Personal website development using Content Management System (CMS) WordPress
Keywords: Webová stránka; blog; CMS; Wordpress; Guterberg block system; Twig; SASS; Webpage; blog; CMS; Wordpress; Guterberg block system; Twig; SASS