Vliv velikosti a složení skupiny na reprodukci tamarínů pinčích - Smolík, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem práce bylo zanalyzovat vliv velikosti a složení skupiny na reprodukci tamarínů pinčích (Saguinus oedipus) v podmínkách lidské péče. Mimo to byl studován i vliv řady dalších vysvětlujících proměnných (např. způsobu odchovu reprodukčních jedinců a velikosti vrhu), které by mohly mít potenciální vliv na reprodukční parametry tamarínů pinčích v lidské péči.
The effect of group size and group composition on the reproduction of cotton-top tamarins
Keywords: drápkaté opice; tamarín pinčí; kooperativní rozmnožování; velikost skupiny; složení skupiny; reprodukční úspěch; meziporodní interval; callitrichid monkeys; cotton-top tamarin; cooperative breeding; group size; group composition; reproductive success; inter-birth interval