Vzlety a pády ruského hokeje - Haška, Andrej (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce je psána česky. Pojednává o úspěších a neúspěších sovětského a ruského hokeje, zabývá se historií hokeje v Rusku, jeho vývojem, mapuje první úspěchy týmu, zabývá se obdobím tzv. zlaté éry ruského, respektive sovětského hokeje. Jsou zde sestaveny portréty nejúspěšnějších trenérů a hráčů, kteří působili v různých obdobích, a dalších vybraných osobností. Na závěr jsou porovnány výsledky ruského hokeje před a po rozpadu Sovětského svazu.
Ups and downs of Russian hockey