Fair Trade aktivity a produkty v České republice - Sokolík, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce je zaměřena na analýzu Fair Trade produktů a Fair Trade aktivit v České republice. Mezi zkoumané projekty patří Fairtradová města a Fairtradové školy. Analýza zahrnuje i přehled ostatních aktivit na podporu spravedlivého obchodu. Produktová analýza je zaměřena na segment internetových obchodů a mapuje změny v segmentu obchodních řetězců.
Fair Trade activities and products in the Czech Republic
Keywords: Fairtradová města; Fairtradové školy; Férová snídaně; Za férové banány; produktová analýza; internetové obchody; Fair Trade Towns; Fair Trade Schools; Fair Trade Breakfast; Make fruit Fair; The product analysis; online stores