Dětský pěvecký sbor Kvítek při ZUŠ v Dačicích - Fischerová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dětský pěvecký sbor Kvítek, který má své působiště na Základní umělecké škole v Dačicích. Pod vedením sbormistra Vítězslava Hergesela koncertuje a soutěží nejen v České republice, ale i v zahraničí. Právě účasti na soutěžních festivalech jsou podstatné v mé bakalářské práci. Práce je rozdělena do kapitol, ve kterých se i mimo jiné zaměřuji na hlasovou výchovu sboru. Závěr práce je věnován osobním zážitkům zpěvaček Kvítku. V příloze naleznete fotografie sboru a také shrnutí úspěchů za dobu jeho působení.
Children's Choir Kvítek of Elementary music school in Dačice.
Keywords: sbor; Kvítek; Dačice; Vítězslav Hergesel; zpěv; choir; Kvítek; Dačice; Vítězslav Hergesel; singing