Ověření účinku některých herbicidních přípravků na druhové spektrum plevelů v obilninách - Vlček, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2019)
V současné době patří plevele mezi velmi významné škodlivé činitele v ochraně polních plodin. Výskyt je ovlivňován celou řadu faktorů (způsob pěstování, zpracování půdy, půdně-klimatické podmínky, obsah živin a aplikace herbicidů aj.) Cílem bakalářské práce je rozšíření poznatků o biologii, výskytu a škodlivosti plevelných druhů v pěstovaných obilninách a ověření účinku některých herbicidních přípravků po aplikaci na plevele. V maloparcelkovém pokusu bylo provedeno hodnocení z hlediska zastoupení druhového spektra plevelů, které se vyskytovaly na sledovaných stanovištích v porostu ozimé pšenice odrůdy Bohemia.
Verification of the effect of some herbicidal products on the species spectrum of weeds in cereals
Keywords: plevele; účinky; aplikace herbicidů; weeds; effects; application of herbicide