Vliv programu LEADER na rozvoj venkova na území místní akční skupiny - Šťastníková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se věnuje analýze místní akční skupiny, která se jmenuje Místní akční skupina - Partnerství Moštěnka sídlící na pomezí Olomouckého a Zlínského kraje. V práci jsou vysvětleny pojmy k problematice regionálního rozvoje a popsán historický vývoj dané místní akční skupiny. V práci je charakterizována její činnost a přínos v daném regionu. Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit vliv programu LEADER na rozvoj venkova ve vybrané místní akční skupině. Prostřednictvím programu LEADER místní akční skupina začala spolupracovat s okolními obcemi, ale i místními akčními skupinami, nejen na regionální, národní, ale i mezinárodní úrovni. Práce obsahuje návrhy a doporučení, které byly objeveny během sběru dat.
Influence of LEADER to rural development in the territory of the Local Action Group
Keywords: Místní akční skupina; regionální rozvoj; Strategický plán LEADER; mikroregion.; Local Action Group; Region Development; Strategic Plan LEADER; Micro-region.