Kompetence manažera pro řízení firmy - Šperlová, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé diplomové práce bylo navrhnout klíčové kompetence manažerů firem, popsat a zhodnotit požadavky na manažerské kompetence ve vybrané firmě a navrhnout případné změny.Svou práci jsem zaměřila na kompetence manažera, jejichž poznání a rozvoj jsou potřebné pro vysoký výkon klíčových manažerů a představují pro každou firmu výrazný krok směrem k vyšším výkonům. Díky přístupu orientovanému na manažerské kompetence firma dokáže lépe přijmout správné zaměstnance na správné pozice.
Manager's competence for a company
Keywords: manažer; kompetence; vedení zaměstnanců; řízení firmy; manager; competence; employee management; company management