Vývoj a prostorová distribuce povrchových teplot v Českých Budějovicích a okolí - Kottová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce bylo vyhodnotit změny teplotní distribuce v Českých Budějovicích za posledních 30 let. Cílem práce bylo také ověření vlivu vegetace v zástavbě na povrchové teploty. Studie je založena na termálních datech získaných družicemi Landsat a probíhá v Českých Budějovicích a okolí.
Development and spatial distribution of surface temperatures in the České Budějovice and surroundings
Keywords: městský tepelný ostrov; mikroklima měst; Landsat TM 4; Landsat TM 5; povrchové teploty; surface temperature; Landsat TM 4; Landsat TM 5; urban heat island; city microclima