Dynamická konfigurace a správa modulárního DNS resolveru - Mrázek, Aleš (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá návrhem systému určeného k lokální i vzdálené administraciopen-source implementace DNS resolveru Knot Resolver, která se vyznačuje neobvyklevysokou modularitou a je realizován několika samostatnými procesy konfigurované jazykem Lua. Práce uvádí problémy spojené s administrací Knot Resolveru a navrhujeřešení v rámci systému založeného na NETCONF protokolu. Pro definici konfiguracea administračních operací je vytvořen datový model pomocí jazyka YANG. K návrhua realizaci systému je využita sada nástrojů libyang, sysrepo a netopeer2, které jsouzaložené na na otevřených standardech NETCONF protokolu a modelovacího jazykaYANG.
Dynamic configuration and administration of DNS resolver
Keywords: DNS; Knot Resolver; NETCONF; YANG; sysrepo; konfigurace; administrace; DNS; Knot Resolver; NETCONF; YANG; sysrepo; configuration; administration