Profil domácího návštěvníka Jihočeského kraje - Ujcová, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem diplomové práce je prostřednictvím analýzy sledovat výkony domácího cestovního ruchu na území Jihočeského kraje, zjistit tak spokojenost účastníka domácího cestovního ruchu a sestavit jeho profil. Dílčím cílem je zpracovat metodiku šetření profilu účastníka domácího cestovního ruchu v určité zvolené oblasti. V rámci práce bylo provedeno dotazníkového šetření, které proběhlo v období léta roku 2010 ve vybraných lokalitách Jihočeského kraje. Lokality byly vybrány záměrně (na základně informací ze sekundárních zdrojů) s ohledem na koncentraci návštěvníků. Konkrétně se jedná o rekreační oblast kolem levého břehu Lipenského jezera, dále Státní hrad a zámek Český Krumlov, Státní zámek Hluboká, Státní zámek Červená Lhota, Státní hrad Rožmberk a infocentrum Město Tábor. Výstupem diplomové práce je profil domácího návštěvníka jižních Čech a metodika sestavení profilu domácího návštěvníka, která může být aplikována na libovolně zvolenou oblast.
Profile of the internal visitor of South Bohemian Region
Keywords: domácí návštěvník; Jihočeský kraj; turistické atraktivity Jihočeského kraje; metodika sestavení profilu domácího návštěvníka; the domestic visitor; the Region of South Bohemia; tourist attractions in the Region of South Bohemia; the methodology of profile a domestic visitor