Uplatnění žen na trhu práce ve vybraném regionu - Švarcová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé diplomové práce bylo charakterizovat vývoj zaměstnanosti a nezaměstnanosti žen na trhu práce v Jihočeském kraji a dále zjistit, jaké jsou podmínky pro přijímání žen, zejména po mateřské dovolené, do zaměstnání. K tomuto účelu jsem zjišťovala potřebné informace z Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí. Dále jsem zpracovala dotazníkové šetření, které se týkalo dané problematiky. Mou snahou bylo zmapovat situaci na trhu práce a ověřit si, že v současné době je zvládání mateřských povinností a zaměstnání velmi náročné.
Application of women in the labor market in the selected region
Keywords: žena; trh práce; mateřská dovolená; zaměstnanost; nezaměstnanost; woman; labour market; maternity leave; employment; unemployment