Víra a její podněty k výchově v postmoderně - Rybová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma práce se zabývá otázkou, k čemu a jakým způsobem může rozvoj duchovní dimenze člověka, víra a výchova ke spiritualitě přispět v dnešní postmoderní době. V práci jsou nastíněny příčiny potřeby věnovat se rozvoji duchovní dimenze člověka. Zároveň je v práci poukázáno na možná negativa, spojená s novými náboženskými hnutími.
Faith and its incentives to education in postmodernism
Keywords: víra; náboženství; spiritualita; výchova; postmoderna; faith; religion; spirituality; education; upbringing; postmodernism