Abstraktní autor - Rehardtová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se soustředí na koncept tzv. abstraktního autora. Představuje různé podoby abstraktního autorského subjektu rozpracované v literární teorii a naratologii: skriptora R. Barthese, implikovaného autora W. Boothe, modelového autora U. Eca či abstraktního autora W. Schmida. Dále reflektuje diference mezi jednotlivými koncepty i polemiky, které je provázejí (Chatman, Rimmon-Kenanová ad.).
The Abstract Author
Keywords: abstraktní autor; interpretace; text; vypravěč; literatura; abstract author; interpretation; text; narrator; literature