Hodnocení finančního zdraví podniku ve vazbě na finanční výkazy sestavené dle českých účetních předpisů (ČÚP) - Kučerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce je zaměřena na hodnocení finančního zdraví podniku ve vazbě na finanční výkazy sestavené dle českých účetních předpisů. Cílem práce je analýza vypovídací schopnosti finančních výkazů. Tyto výkazy jsou základním zdrojem informací pro finanční analýzu. Výsledky finanční analýzy závisí na kvalitě informací, které jsou obsaženy ve finančních výkazech. Problémem finančních výkazů je možnost jejich ovlivnění žádoucím směrem. V teoretické části je popsána účetní závěrka, jsou zde charakterizovány jednotlivé výkazy a slabé stránky finančních výkazů. Poslední kapitola teoretické části obsahuje popis finanční analýzy. Praktická část hodnotí finanční zdraví vybraného podniku. Jsou zde popsány faktory, které mají vliv na finanční zdraví. Dopad těchto faktorů je zobrazen na změnách hodnot vybraných modelů finančního zdraví.
The evaluation of the financial health of the firm in relation to financial statements compiled according to the Czech accounting standards
Keywords: finanční zdraví; finanční výkazy; vypovídací schopnost finančních výkazů; financial health; financial statements; information ability of the financial statements