Prověřte možnosti a navrhněte případné úpravy spalovacího motoru pro hybridní pohon bioplynem a dřevoplynem. - Vondruška, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce na téma ?Prověřte možnosti a navrhněte případné úpravy spalovacího motoru pro hybridní pohon bioplynem a dřevoplynem? je rozdělena na tři hlavní části. V první části se zabývá metodami, principy a chemickými procesy vzniku bioplynu a dřevoplynu, jejich vlastnostmi a složením. Druhá část práce se pak zabývá výběrem vhodného spalovacího motoru pro hybridní pohon a potřebnými úpravami motoru za účelem zajištění funkčnosti. Součástí práce jsou také úpravy bioplynu a dřevoplynu, nutné pro splnění ekologických požadavků na spalovací motory a jednoduchá ekonomická kalkulace za účelem zjištění ekonomické stránky použití spalovacího motoru na hybridní pohon. Výsledkem práce je zhodnocení možnosti použití spalovacího motoru pro hybridní pohon bioplynem a dřevoplynem.
Look into possibility and propose eventually adjustments of combustion engine for hybrid propulsion Biogas and Woodgas
Keywords: Bioplyn; dřevoplyn; hybridní pohon; spalovací motor; zapalování; ekonomika; Biogas; Woodgas; hybrid propulsion; combustion engine; ignition; economy