K metodice výuky holocaustu na ZŠ se zastoupením didakticky upravených textových a ikonografických pramenů - Hošková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce K metodice výuky holocaustu na ZŠ se zastoupením didakticky upravených textových a ikonografických pramenů se zaobírá vztahy mezi nejnovějšími poznatky historické vědy k tématu holokaustu, jejich tematizací a reflexí v učebních materiálech pro žáky druhého stupně základní školy v kontextu kurikulárních požadavků Rámcového vzdělávacího programu. Práce obsahuje podrobné didaktické analýzy tématu včetně možností exkurzního vyučování a sestavení výběru didakticky upravených textových a ikonografických pramenů s metodickým komentářem.
To the methodology of teaching history of Holocaust at Primary schools with didactically modified text and iconographic sources
Keywords: holokaust; historický pramen; didaktika; výuka dějepisu; holocaust; didactics; historical source; teaching history