Význam otce při výchově dítěte předškolního věku - Nováková, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou významu otce při výchově dítěte předškolního věku. Teoretická část je především zaměřena na dětské psychické potřeby a na roli otce v jejich naplňování. Pokouším se analyzovat postavení otce při výchově předškolních dětí v historii a upozorňuji na proměny jeho postavení v rodině v současné společnosti. V praktické části se zabývám názory a pohledy součastného českého otce a porovnávám jej s názory a pohledy členů církevní komunity v České republice a církevní komunity v USA. Zároveň se pokouším porovnat otce dvou generací.
The Significance of the Father in the Education of a Preschool Child
Keywords: otec; výchova; chlapci; rodina; církev; věřící; nevěřící; předškolní;děti; father; church; school child; children