Vnímání návykových látek pohledem žáků 2. stupně ZŠ a studentů SŠ - Vozábal, Václav (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce je složena ze dvou částí, z části teoretické a praktické. Cílem této práce bylo analyzovat situaci na 2. stupni dvou základních škol, která souvisí vnímáním návykových látek. V teoretické části práce bylo cílem věnovat se problematice návykových látek, definovat návykové látky a jejich působení na osobnost jedince. Také bylo cílem zmínit účinky drog na organismus a popsat zásady primární prevence. V praktické části bylo za pomoci vhodný prostředků zkoumáno a mapováno vnímání pohledu žáků druhého stupně základní školy a studentů střední školy na návykové látky. Výsledky ze základní a střední školy byly mezi sebou následně porovnány.
Perception of addictive substances from the point of view of pupils of the 2nd level of elementary schools and secondary school students
Keywords: Návykové látky; primární prevence; problematika závislosti; mládež; Addictive substances; primary prevention; problems of addiction; youth