Specifika účetnictví příspěvkové organizace na příkladu konkrétní účetní jednotky - Jůvová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Účetnictví příspěvkových organizací se výrazně liší od účetnictví obchodních společností. Příspěvkové organizace nejsou zřízeny za účelem dosahování zisku. Jejich hlavním úkolem je zabezpečovat veřejné statky. Cílem bakalářské práce je charakterizovat účetnictví příspěvkových organizací na příkladu konkrétní účetní jednotky. Práce zahrnuje charakteristiku a účetnictví jednotlivých specifik příspěvkových organizací v oblasti grantů, finančních fondů a dlouhodobého majetku. V praktické části byly použity teoretické znalosti na konkrétní příspěvkové organizaci v oblasti školství.
The specifics accounting of allowance organization on the example of a specific accounting entity
Keywords: účetnictví; příspěvková organizace; transfery; finanční fondy; dlouhodobý majetek; accounting; allowance organization; grants; financial means; long-term assets