Jídelní postoje a návyky u žáků 2 st. ZŠ a studentů SŠ - Jedlinski, Zdenek (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou jídelních postojů u žáků na druhém stupni základních škol a u dospívající populace na středních školách. V teoretické části se zabývám důvody, které vedou k držení diet a nemocemi vyvolanými poruchami příjmu potravy. Často bývají způsobeny nesprávným a neopodstatněných držením diet. Dále je vytvořen přehled dietetických postupů, které se používají jak k redukci tělesné hmotnosti, tak ze zdravotních důvodů. V praktické části je prováděno dotazníkové šetření na vybraných základních a středních školách na Jindřichohradecku. Výsledky jsou porovnány dle pohlaví, v rámci vrstevníků.
Food Position and habits in the group of second grade students and students of high school in Jindřichohradecko
Keywords: Poruchy příjmu potravy; zdravá výživa; diety na redukci váhy; jídelní postoje; Eating disorders; weight loos diets; healthy eating habits; eating schedule