Problematika zajištění cizinců - Hlaváček, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá institutem zajištění cizinců ve vztahu k zákonu o pobytu cizinců na území České republiky. Zkoumá, z jakých sociálních vrstev zajištění cizinci pocházejí a snaží se identifikovat typické příčiny, které vedly k jejich zajištění. Zkoumá odlišnosti a slabiny současného stavu institutu zajištění cizinců v České republice v komparaci s právní úpravou Slovenské republiky a doporučuje jeho změny.
The issue ensuring of foreigners