Výzkum značky "Kvalitní potraviny z našeho regionu" - Králíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé práce je zanalyzovat značku ?Kvalitní potraviny z našeho regionu? a zjistit, zda má tato značka přínos pro tvůrce této značky, Jednotu, spotřební družstvo České Budějovice. K dosažení tohoto cíle jsem zvolila dotazníkové šetření a strukturovaný rozhovor s marketingovou referentkou Jednoty, České Budějovice. V první části své práce jsem prostudovala literaturu a aktuální informace dané problematiky. V této části práce jsem také navázala kontakt s Jednotou České Budějovice. V praktické části práce jsem zrealizovala dotazníkové šetření. Výzkum jsem prováděla ve 13 prodejnách Trefa na jihu Čech a Ternu České Budějovice. Pro posouzení svých hypotéz jsem dále prováděla cenové srovnání a analýzu prodejů potravin zainteresovaných do projektu ?Kvalitní potraviny z našeho regionu?. V závěru své práce navrhuji opatření pro Jednotu, České Budějovice.
Research of the Brand "Kvalitní potraviny z našeho regionu"
Keywords: značka; regionální potraviny; povědomí spotřebitelů; marketingový výzkum; brand; regional foods; consumer awareness; marketing research