Stezka v ZOO Ohrada - pracovní listy pro žáky 2. stupně - Kolářová, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
V diplomové práci se zaměřuji na vzdělávací aktivity českých zoologických zahrad, návrh samoobslužných listů pro ZOO Ohrada, ověření a evaluaci těchto pracovních listů. Evaluaci jsem prováděla sérií tří testů (pretest a dva posttesty) s experimentální skupinou žáků (kteří absolvovali vzdělávací aktivitu v zoo) a s kontrolní skupinou žáků (psali pouze testy). Praktickým výstupem práce jsou vypracované pracovní listy pro Zoo Ohrada na téma ?Naše Fauna?, určené pro žáky 2. stupně základní školy. Výsledkem evaluační části je potvrzení hypotézy, že vzdělávací aktivity v prostředí zoo mají kladný a trvalý vliv na vědomosti žáků, a to bez ohledu na to, zda mají dobrý či špatný školní prospěch.
Ohrada Zoo trail - secondary school working sheets
Keywords: zoologická zahrada; ZOO Ohrada; Hluboká nad Vltavou; pracovní listy; výukový program; evaluace; Zoo; Ohrada Zoo; Hluboká nad Vltavou; working sheets; tutorial; evaluation