Migrace obyvatelstva v regionu ORP České Budějovice - Bicanová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje objemu, intenzity, dynamiky a struktury vnitrostátní migrace obyvatelstva správního obvodu ORP České Budějovice. Hodnocení probíhá v kontextu vývoje Jihočeského kraje a České republiky, s dostupností podrobných dat za obce během let 1992 až 2009. Naznačen je zde předcházející a současný vývoj sledované oblasti. Práce tak podává hodnocení základních bilančních, směrových a strukturních ukazatelů migrace.
Migration of the population in the region of the municipality with extended kompetence (ORP) České Budějovice
Keywords: vnitrostátní migrace; migrační toky; struktura migrantů; suburbánní migrace; ORP České Budějovice; internal migration; migration flows; structure of migrants; suburban migration; ORP České Budějovice