Ptáci kolem nás - živá příroda v mateřské škole - Štětková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je navrhnout úpravy zahrady v mateřské škole v Mladošovicích tak, aby se stala vhodným prostředím nejen pro děti, ale i pro některé druhy ptáků a poskytovala tak dětem osobní setkání s živou přírodou. Dalším cílem je nabídnout aktivity, které dětem hravou formou přiblíží ptačí svět. Teoretická část se zabývá významem hry a živých zvířat ve výchově a vzdělávání dětí předškolního věku. Poskytuje vybrané informace o druzích ptáků, které lze v zahradě mateřské školy pozorovat a vymezuje podmínky, za kterých lze v zahradě mateřské školy chovat slepice.
Birds Around Us - Living Nature in Kindergarten
Keywords: Zahrada - mateřské školy - hra - environmentální výchova - dítě - zvíře; Kindergarten Garden - Play - Environmental education - Child - Animal