Dítě jako dobrý "job", nebo spíše zátěž pro rodinu? - Vebrová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá problematikou dvojího pohledu na význam dítěte pro rodinu. V prvním z nich je dítě bráno jako omezující faktor (zátěž), ve druhém jako možný zdroj příjmů (výhoda). Práce obsahuje teoretickou i praktickou část. Cílem práce je popsat současnou situaci na poli sociální (a rodinné) politiky ve vztahu k rodinám a ozřejmit, zda její opatření mohou skutečně ovlivňovat, popř, do jaké míry, postoj rodin k rodičovství
Child as a good "job", or rather a burden for the family?
Keywords: rodina; sociální a rodinná politika; sociální vyloučení; hodnoty; odpovědnost; family; social and family policy; social exclusion; values; responsibility