Polifonia en textos dialógicos - Machulová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá analýzou reklamních textů a audiovizuálních nahrávek se zaměřením na jejich argumentaci a polyfonii. Teoretická část charakterizuje reklamní žánr z lingvistického hlediska, zaměřuje se na jeho strukturu a argumentaci. V praktické části se pak analyzuje šest reklamních sdělení, z čehož jsou tři statické a tři audiovizuální povahy. Na závěr se zhodnotí přínos a průběh práce a jsou navrženy další možnosti budoucího výzkumu.
Polyphony in dialogical texts
Keywords: polyfonie; argumentace; reklama; španělský jazyk; sémantika; rétorika; lingvistika; analýza; jazyk; jazykověda; polyphony; argumentation; advertising; Spanish language; semantics; rhetoric; linguistics; analysis; language