Komunikační paradigma internetu a jeho důsledky pro pedagogickou komunikaci - Šefrányová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá fenoménem internetu především ve smyslu jeho komunikačního paradigmatu. Snaží se popsat a objasnit komunikační funkci internetu, rozlišit a popsat základní principy komunikace na internetu, definovat pojem virtualita a nakonec najít vztah mezi interpersonální a mediovanou komunikací. Větší kapitola se bude věnovat i komunikaci pedagogické a závěr práce vyvodí důsledky internetové komunikace na komunikaci pedagogickou.
Internet communication paradigma and its implications for pedagogical communication
Keywords: elektronická média; elektronická komunikace; internet; interpersonální komunikace; mediovaná komunikace; virtualita; pedagogická komunikace; electronic media; electronic communications; internet; interpersonal communication; mediated communication; virtuality; pedagogical communication