Naučné stezky a environmentální vzdělávání v CHKO Labské pískovce - Benčíková, Zdenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je rešeršní zpracování environmentálního vzdělávání a s tím spojené ochrany přírody a naučných stezek. Dále se práce zabývá analýzou naučných stezek v CHKO Labské pískovce a návrhem nové naučné stezky v této lokalitě. Nejčastějším problémem naučných stezek je jejich značení, délka a lokalizace trasy. Návrh nové naučné stezky by všechny tyto problémy měl eliminovat. Naučná stezka byla navrhována tak, aby návštěvníkům co nejvíc přiblížila okolní krajinu a zároveň byla pro ně dostupná. Přínosem tohoto návrhu může být zvýšení ekonomiky okresu díky přílivu nových turistů.
Interpretative trails and environmental education in PLA Labské pískovce
Keywords: Environmentální; environmentální vzdělávání; naučná stezka; analýza naučných stezek; pískovec; CHKO Labské pískovce; Děčín.; Environmental; environmental education; interpretive trails; interpretive trails analysis; sandstone; Labske piskovce PLA; Decin.