Analýza platebního styku a s ním souvisejících služeb v ČR - Plášilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na platební styk, se kterým se denně setkává každý z nás. Je zdrojem výnosů každé banky a jeho provádění je jednou ze základních funkcí bank společně s finančním zprostředkováním a emisí bezhotovostních peněz. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku platebního styku. Praktická část se zabývá analýzou bankovních poplatků za jednotlivé platební služby, a to v rámci běžného účtu. Aby bylo zjištěno, u které banky by bylo pro klienta více či méně výhodné uzavřít smlouvu o zřízení a vedení běžném účtu, dochází k porovnání průměrných měsíčních poplatků mezi devíti bankami.
The analysis of system of payment and bank services in the Czech republic
Keywords: platební styk; účet; bankovní služby; a system of payments; an account; bank services