AUTORSKÁ KNIHA "OBRAZOVÁ ESEJ" - Zejdová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce obsahuje propojení teoretické a praktické části týkající se tématu Autorská kniha ? Obrazová esej, která je zpracována technikou úpravy vlastních digitálních fotografií pomocí grafických programů. Teoretická část se zabývá historickým vývojem autorské knihy po současnost a zahrnuje způsoby tvorby obrazové eseje, grafických románů a komiksu. Praktická část zahrnuje zpracování vlastní autorské knihy v podobě obrazové reportáže pomocí digitální technologie.
Author´s Book "The image essay"