Uliční názvosloví ve Zlivi a v Hluboké nad Vltavou - Kodlová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Předmětem zkoumání této diplomové práce je uliční názvosloví dvou jihočeských sousedících měst Hluboké nad Vltavou a Zlivi. Práce se soustředí rovněž na vývoj a proměny názvů ulic. Pramennou základnu analýzy tvořily úřední zápisy, kroniky, plány či mapy. Pro doplnění chybějících informací byla použita explorační metoda, konkrétně rozhovory s místními pamětníky. Práce si klade za cíl přispět ke zmapování uličního pojmenování v jižních Čechách.
The Street Names in Zliv and Hluboká nad Vltavou
Keywords: Onomastika; toponomastika; uliční názvosloví; urbanonymie; honorifikační motiv; Onomastics; toponomastics; urbanonymy; street names; honorific motive