Hodnocení výkonnosti rýpadel rozdílných velikostních kategorií - Mach, Milan (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce s názvem Hodnocení výkonnosti rýpadel rozdílných velikostních kategorií bylo vybrat pět rýpadel s různým zařazením do hmotnostních kategorií. Následně u těchto rýpadel porovnat jejich skutečnou výkonnost. Byla sledována skutečná doba pracovního cyklu, na jejímž základě se stanovila skutečná výkonnost pro každé rýpadlo. Tyto výsledky byly vzájemně porovnány a z nich vytvořen závěr.
Evaluation of performance of different size excavators
Keywords: rýpadlo; výkonnost; hmotnostní kategorie; pracovní cyklus; excavator; performance; weight categories; working cycle