Analýza vybraných investičních strategií při obchodování na burze cenných papírů - Káchová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou investičních strategií při obchodování na americkém akciovém trhu. Hlavní cíl práce spočíval v posouzení tržní efektivnosti, následné analýze jednotlivých strategií a výběru té nejvhodnější vzhledem ke zjištěné formě efektivnosti. Nejprve byla ověřována slabá forma efektivnosti trhu pomocí korelačních a runs testů. Následně byly aplikovány vybrané metody technické a fundamentální analýzy. Závěr práce se zaměřuje na tvorbu investičního portfolia, které představuje nejvhodnější strategii.
The Analysis of Selected Stock Market Investment Strategies
Keywords: akciový trh; teorie efektivních trhů; technická analýza; fundamentální analýza; investiční portfolio; stock market; Efficient Market Hypothesis; technical analysis; fundamental analysis; investment portfolio