Využití GPS u zemědělské techniky pro pěstování rostlin - Domša, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá technologií GPS a vysvětluje funkčnost zmíněného systému. Popisuje možnosti využití technologie GPS v zemědělství hlavně při navádění soupravy při setí. První část rozebírá problematiku navigačních systémů, část druhá je zaměřena na porovnání činnosti secích strojů s navigačním systémem a bez navigačního systému v provozu zemědělské prvovýroby.
Using GPS for agricultural equipment for growing plants
Keywords: satelitní navigace; RTK; navigace; globální družicový systém GPS; Satellite navigation; Real Time Kontroller (RTK); navigation; Global Positioning System (GPS)