Preventabilní genetické nemoci a možnosti jejich prevence v České republice. - Holer, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Obsahem práce je literární rešerše na téma: ?Preventabilní genetické nemoci a možnosti jejich prevence v České republice?, doplněná malým průzkumem mezi lékařskou i nelékařskou veřejností. Cílem práce je popis vybraných závažných a zároveň častých genetických nemocí, aktuálních možností jejich léčby a prevence (s výjimkou nemoci cystická fibróza, která byla zpracována v jiné bakalářské práci) pro reálie České republiky. V souvislosti s prací byly v dotazníkové akci vyhodnoceny individuální názory na jednotlivé genetické testy a možnou prevenci.
Preventable hereditary diseases and ways of its prevention in Czech Republic.
Lukáš Holer; vedoucí dipl. práce Emanuel Žďárský - Přírodovědecká fakulta (České Budějovice)
Keywords: spinální svalová atrofie; genetika; prevence; spinal muscular atrophy; genetics; prevention