Výzkum a implementace open-source řešení IDS/IPS systému jako ochranu proti aktuálně probíhajícím hrozbám v prostředí velkého poskytovatele internetových služeb - Starý, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce je vytvořit řešení IDS/IPS systému pomocí platformy Docker, které bude sloužit k filtraci nebezpečného/nechtěného síťového provozu v prostředí velkého poskytovatele internetových služeb. Filtrace bude probíhat na základě modifikovaných původních bezpečnostních pravidel a pravidel zcela nových. Na základě nových pravidel dojde ke komparaci situace současné a předešlé.
Research and implementation of open-source IDS / IPS system solutions as protection against current threats in a large web host provider environment
Keywords: IDS/IPS; Docker; Kontejner; Image; Bezpečnostní pravidla; IDS/IPS; Docker; Container; Image; Security rules