Komparace hospodaření ekonomických subjektů - Lukš, Mirek (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá sestrojením vhodného komparačního modelu založeného na metodách vícekriteriálního hodnocení variant pro určení pořadí komparovaných podniků na základě jejich hospodaření. Dále je provedena konfrontace navrženého komparačního modelu s modely již existujícími konkrétně s Altmanovým indexem (Z-skóre) a indexem IN99. Uveden je také grafický rozbor hodnot (ukazatelů, kritérii) vstupujících do modelu.
Comparison of the performance of economic entities
Keywords: finanční analýza; výkonnost; komparace; vícekriteriální hodnocení; financial analysis; efficiency; comparison; multi-criteria evaluation