Segmentace snímků z termokamery aplikací vybraných konvolučních neuronových sítí - Beneda, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá problémem segmentace instancí paznehtu skotu na termografických snímcích pomocí neuronových sítí. Cílem této práce bylo otestovat několik vybraných řešení a vyhodnocení jejich výsledků. Základem práce je rešerše existujících řešení, příprava datasetu, výběr modelů neuronových sítí a ohodnocení výsledků jednotlivých modelů. Práce popisuje postup prací a závěrem jsou porovnány jednotlivé výsledky a vyhodnoceno nejlepší řešení. Výsledkem práce je vytvořený dataset termografických snímků paznehtů a 3 otestované modely neuronových sítí, ze kterých 2 jsou velmi dobře použitelné pro řešení daného problému.
Segmentation of images from a thermal camera using selected convolutional neural networks
Keywords: Termografie; neuronové sítě; pazneht skotu; YOLOv7; Mask R-CNN; Mask DINO; segmentace instancí; Thermography; neural nets; cattle's hoof; YOLOv7; Mask R-CNN; Mask DINO; instance segmentation